Trump twitterén olyan kép jelent meg, amin egy háborús hős helyére kutyát fotosoppoltak

2019.10.30. 22:07

Donald Trump amerikai elnök twitterén szerdán megjelent egy kép, amint kitünteti azt a kutyát, ami a napokban likvidált Iszlám Állam-vezé, Abu Bakr al-Bagdadi elleni akcióban sebesült meg. Az állatra Trump korábban gyönyörű, tehetséges ebként hivatkozott.

Eddig semmi különös nem lenne a dologban, csakhogy az "AMERIKAI HŐS" szöveggel megosztott, valószínűleg humorosnak szánt montázson 

a kutya fejét egy korábban kitüntetett vietnámi hős fejére fotosoppolták rá, vagyis szerkesztették ki onnan a kitüntetett katonát

A Washington Post cikke szerint az eredeti képen a 2017-ben kitüntetett James McCloughan vietnámi veterán szerepelt, aki tíz ember életét mentette meg a háborúban. A 2017-es fotót itt lehet megnézni teljes méretben. 

132213.gif

A Washington Post megkereste a Fehér Házat a képpel kapcsolatban, de az amerikai elnök hivatala nem kívánta kommentálni a történteket. 

Az állatról korábban a képen és azon a tényen kívül, hogy megsebesült, semmi mást nem osztottak meg hivatalosan, de az amerikai sajtó szerint egy belga malinois-ról van szó. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM