Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Egy csapat falánk kecske mentett meg egy könyvtárat a kaliforniai erdőtűztől

2019.10.31. 16:22 Módosítva: 2019.10.31. 16:23

Szerdán bozóttűz kezdett pusztítani a dél-kaliforniai Simi-völgyben, ami miatt sokaknak el kellett hagyniuk az otthonaikat, a tűz 6500 otthont veszélyeztetett - írja a CNN.

A tűzoltók egy nem várt segítségnek köszönhetően sikeresen mentették meg a területen található Ronald Reagan Elnöki Könyvtárat.

Az elnöki könyvtár körüli mezőket nagyjából 500 falánk kecske úgy lelegelte, hogy a tűz nem tudott eljutni az épület közvetlen közelébe. „Az egyik tűzoltó azt mondta, hogy a kecskék által létrehozott sáv segítette a tűz megfékezését. Ma megmutatták, hogy valójában mennyire hasznos állatok" - mondta el a sikeres oltás után Melissa Giller, a könyvtár szóvivője.

A kecskék nem most, hanem még tavasszal legelték tarra a környékbeli mezőket, de a tavaszi nagy zabálás most bizonyult igazán hasznosnak.

A kaliforniai tűzoltók teljesen tudatosan alkalmazzák a kecskéket arra, hogy kialakítsanak olyan tar sávokat a mezőkön, amelyeken nem tud átjutni a tűz. Már néhány évvel ezelőtt is éltek ezzel a módszerrel.