Ferenc
11 °C
30 °C

Közzétették a videót al-Bagdadi öngyilkos robbantásáról

2019.10.31. 05:37 Módosítva: 2019.10.31. 06:43

Az amerikai védelmi minisztérium szerdán nyilvánosságra hozta az Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője likvidálásakor készült videók egy részét.

Al-Bagdadin az amerikai különleges erők vasárnapra virradóra Szíriában végrehajtott ütöttek rajta, de amikor a terrorista vezér észrevette az akciót, az amerikai katonák közeledését, a hivatalos verzió szerint, két gyermekével és két feleségével együtt felrobbantotta magát az épület alatti alagútban.

A Pentagon által nyilvánosságra hozott, szürkés és elmosódott videókon látható, amint az amerikai katonák lőnek az épületnél lévő terroristákra, majd az épület maga is felrobban.

A videót bemutató Kenneth McKenzie tábornok, az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának vezetője a sajtókonferencián elmondta: a rajtaütés után az amerikaiak robbantották fel az épületegyüttest. "Úgy nézett ki, mint egy óriási gödrökkel teli autóparkoló" - fogalmazott a tábornok.

A tábornok elmondta azt is: látták, amint al-Bagdadi bemászik egy lyukba - amely, mint később kiderült, az alagút bejárata volt -, húzta maga után a két kisgyerekét és aztán felrobbantotta magát és a gyerekeket. Egy korábbi tájékoztatás szerint három gyerek halt meg. A többi terrorista közben az épület előtt figyelte, mi történik. Az épületben még négy nő és egy férfi halt meg, valamennyien az öngyilkos merénylők által alkalmazott, robbanószerekkel megrakott mellényt viseltek.

„Egyértelművé akarom tenni, hogy a feszültség és az akció és nagy hordereje ellenére is mindent elkövettünk annak érdekében, hogy ne legyenek civil áldozatok, és hogy megvédjük a feltételezéseink szerint az épületben tartózkodó gyermekeket" - hangsúlyozta Kenneth McKenzie.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport