18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kettős rendőrgyilkosság Moszkvában

2019.11.03. 13:32 Módosítva: 2019.11.03. 17:33
Öccsével együtt agyonlőtték Moszkvában Ibragim Eldzsarkijevet, aki Ingusföldön volt az orosz belügyminisztérium szélsőséges csoportok elleni fellépésért felelős vezetője. Nem először próbálták megölni, ezért állandó védelem járt neki, de ezúttal a testőre nélkül közlekedett, amikor egy maszkot viselő férfi lelőtte, majd egy BMW-be pattanva elmenekült.

A kettős rendőrgyilkosság szombat este történt. Egy ismeretlen támadó legkevesebb tíz pisztolylövést adott le az Eldzsarkijev fivérekre, miután azok kiszálltak egy gépkocsiból. Az autójukban ülő harmadik férfi sértetlen maradt. A támadást az utcai biztonsági videókamera rögzítette.

A kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap sajtójelentések szerint kilenc személy lehetséges bűnrészességét vizsgálta, három ellen pedig körözést rendelt el. A nyomozók által legvalószínűbbnek tartott lehetőség az, hogy bérgyilkosság történt, és hogy a bűncselekménynek köze van a rendőr szakmai tevékenységéhez.

Nem ez volt az első merénylet Ibragim Eldzsarkijev ellen. A rendőrtiszt szolgálati gépkocsijára január 12-én lövéseket adtak le egy másik autóból, amikor éppen Csecsenföldről Ingusföldre hajtott. Eldzsarkijev a támadást épségben megúszta, de három kísérője is megsebesült. Az elkövetőknek sikerül elmenekülniük a helyszínről. 

A korábbi merénylet után Eldzsarkijev állami védelmet kapott. Moszkvában azonban magánügyben járt, testőrök nem voltak vele. Az orosz lapok úgy értesültek, hogy a rendőr üzleti úton járt Moszkvában, és a maszkot viselő tettes a lövések leadása után egy BMW-be pattant és társaival elmenekült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport