Négy embert megölt egy német nő, aki aneszteziológusnak adta ki magát

2019.11.04. 15:10

2015-2018 között a németországi Hessen tartományban lévő Fritzlar Szentlélek nevű kórházában dolgozott az a 48 éves nő, aki hamis orvosi diplomával aneszteziológusnak adta ki magát. A nő négy ember haláláért és nyolc beteg egészségkárosodásáért lehet felelős, írja a 24.hu a Süddeutsche Zeitung híre alapján.

A nő hamis papírjait sem a német orvosi kamara, sem pedig a kórház nem szúrta ki. A dokumentum tavaly októberben lett csak gyanús, vizsgálatot indítottak, és utána már illegális orvoslás, közokirat-hamisítás miatt indított büntető eljárást a kamara.

Ez a vizsgálat juthatott el odáig, hogy a nő praxisában történt halálesetek ügyében is nyomozás indult. A mostani adatok szerint a képesítés nélkül altatásokat végző nő legalább négy ember haláláért felelős, de a vizsgálatok még nem zárultak le.

Az ügyészség gyilkosság, súlyos testi sértés, okirathamisítás, csalás és jogcímmel való visszaélés miatt emelt vádat az őrizetben lévő nő ellen.

Legutóbb Romániában bukott le egy álorvos, az olasz férfi öt romániai magánklinikán is dolgozott plasztikai sebészként, miközben Olaszországban csak parkolóőr lehetett belőle a nyolc általánosa miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport