Jusztina
10 °C
27 °C

Ki akart szállni a kutyahúsbizniszből, a Négy Mancs segítségét kérte

2019.11.05. 14:19

A kambodzsai Takeo tartomány legnagyobb kutyavágóhídjának tulajdonosa ki akart szállni a kutyahúsbizniszből, ezért a bécsi központú Vier Pfoten (Négy Mancs) nemzetközi állatvédő szervezet segítségét kérte. A vágóhídon évente több mint 2 ezer ebet ölt le étkezési célra.

A civil szervezet gondjaiba vette a vágóhídon még életben talált kutyákat, akik szörnyű állapotban voltak, két, szűk ketrecben tartott állat izmai két év alatt úgy elsorvadtak, hogy alig bírtak lábra állni. A vágóhídon kóbor és lopott kutyákat öltek le, de voltak köztük olyanok is, amelyeket egy-egy fazékért vagy serpenyőért cserébe adtak át gazdáik.

A tulajdonos a kutyamészárszékről való lemondásért cserébe földet kapott, ahol a jövőben rizst és zöldséget fog termeszteni.

Kambodzsában becslések szerint évente három millió kutyát ölnek le húsukért, az állatvédő szervezet csak Phnompenben 110 olyan étteremről tud, ahol kutyahúsból készült fogásokat is kínálnak.

Legutóbb Vietnámban történt pozitív elmozdulás a kutyahúsevéstől, az ország élelmiszerbiztonsági hatósága arra hívta fel az ország figyelmét, hogy a kutyahús fogyasztása nem jó szokás, ezért fel kell vele hagyni, különösen abban a korban, amikor a nemzetközi kapcsolatok egyre erősebbé válnak. "Ez csak egy ajánlás, nem rendelet, tehát büntetés sincs" - írták. Vietnámban az ACPA állatvédő szervezet becslései szerint évente ötmillió kutyát ölnek le étkezési célokra.