Turistákat késeltek meg Jordániában

2019.11.06. 11:20 Módosítva: 2019.11.06. 12:19

Megkéseltek három mexikói turistát, egy idegenvezetőt és a biztonsági szolgálat egyik emberét szerdán a jordániai Dzserasban, a római kori romváros közelében - közölte az MTI.

20665122-7655355-image-m-38 1573035726709
Fotó: Twitter

Mudah Zahran jordán politikus twitter posztja szerint két turista kritikus állapotban van. A Dalily Mail szerint mind az öt áldozatot kórházba szállították. A spanyol külügy cáfolta, hogy spanyol állampolgárok estek volna áldozatul a késelőnek, a későbbi hírekben már mexikóiként emlegetik őket.

Az interneten kering egy olyan helyszínen készült felvétel is, amin egy nő fekszik a betonon, hátán vérző sebbel, amire egy járókelő  törülközőt nyom. A videón kegy lábán és mellkasán megsérült vérző férfi is látható.

Egy Marco Junipero Serra nevű szemtanú szerint a férfi fekete katonai felszerelésben és maszkban volt. 

A jordán hatóságok nyilatkozata szerint a rendőrök elfogták a késelőt és megkezdték a nyomozást. Egyelőre nem ismert, hogy ki az elkövető, és milyen indíttatással támadta meg a turistákat.

Jordániában ritkán fordulnak elő támadások külföldi turisták ellen, az utazási irodák idegenforgalmi szempontból az egyik legbiztonságosabb közel-keleti országnak tartják. Dzseras Jordánia második leglátogatottabb romvárosa Petra után. Az elmúlt két évben nőtt is az Európából érkező turisták száma, bár 2016-ban 14 ember halt meg egy Iszlám által elkövetett támadásban. 

Cikkünk frissül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport