Piroska
-11 °C
-2 °C

Tíz tinédzser is meghalt az essexi halálkamionban

2019.11.08. 16:28 Módosítva: 2019.11.08. 16:31

Tíz tinédzser is meghalt abban a hűtőkonténerben, amelyben 39 holttestet találtak a múlt hónapban Essexben, írja a Sky News.

Az essexi rendőrség pénteken nyilvánosságra hozta az áldozatok nevét. Az október 22-én megtalált kamionban 31 férfi és 8 nő vesztette életét. Azt is megerősítették, hogy mindannyian vietnami állampolgárok voltak. 

Az áldozatok között a legfiatalabb  15 éves volt, a legidősebb 44 éves. Az áldozatok azonosításához a családoktól beszerzett DNS-mintákat használtak. 

Az essexi hatóságok azért tartották fontosnak az áldozatok személyazonosságának nyilvánosságra hozatalát, hogy ezzel megnyugtassák azokat a vietnami családokat, akiknek eltűntként kezelik a hozzátartozóikat.  

Az ügyben több embert vettek őrizetbe Vietnámban, Írországban és Angliában. Az Angliában őrizetbe vett embereket embercsempészetre szőtt összeesküvéssel és emberöléssel gyanúsítják, a 25 éves észak-ír kamionsofőr ellen 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészetre, illegális bevándorlás elősegítésére és pénzmosásra szőtt összeesküvés címén emeltek vádat.