Iskolatársaira lőtt, majd öngyilkos lett egy fiú Oroszországban

2019.11.14. 08:46

Iskolatársaira lőtt egy szakiskola 19 éves tanulója csütörtökön az orosz Távol-Keleten. A Reuters híre szerint a támadásban egy másik, szintén 19 éves fiatal férfi életét vesztette, három másik pedig megsérült, egyikük életveszélyesen – őket kórházba szállították. Az orosz nyomozók azt közölték: a fiatal férfi egy vadászpuskával nyitott tüzet Blagovescsenszk városában. A támadás oka egyelőre nem tisztázott. 

Vasily Orlov, az Amuri terület vezetője egy, a közösségi médiában közzétett bejegyzésben mély együttérzését fejezte ki a családtartozóknak, és biztosította őket, hogy minden szükséges segítséget biztosítanak a számukra, továbbá kiderítik, hogyan történhetett meg egy ilyen tragédia egy oktatási intézményben.

Oroszországban ritkák az iskolai lövöldözések, mert a törvények szigorúan korlátozzák a fegyverhasználatot. Ennek ellenére 2018-ban egy tinédzser 19 embert ölt meg egy iskolai lövöldözés során a Krím-félszigeten, majd ő is öngyilkos lett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport