Hugó
-4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Meghalt a csütörtökön két diákot meggyilkoló iskolai lövöldöző

2019.11.16. 07:29 Módosítva: 2019.11.16. 10:13

Blehalt sebesüléseibe a csütörtöki kaliforniai iskolai lövöldözés elkövetője, írja az MTI. A lövöldöző, akiről kiderült, hogy az amerikai iskola diákja volt, csütörtökön helyi idő szerint reggel támadt iskolatársaira a kaliforniai Los Angelestől mintegy 50 kilométernyire északra fekvő Santa Clarita városka középiskolájában.

A lövöldöző menekülés közben lőtte magát fejbe. Az alig egy percig tartó ámokfutásnak két halálos áldozata volt - egy 14 éves fiú és egy 15 éves kislány -, hárman sebesülésekkel még mindig kórházban vannak.

Los Angeles megye seriffje, Alex Villanueva pénteken azt mondta, a diákot Nathaniel Berhownak hívták, és éppen a 16. születésnapján követte el tettét. A revolverből az utolsó lövést önmagára adta le.

A seriff kifejtette: a diák nem volt magányos, az édesanyjával élt, miután az édesapja 2017-ben betegségben elhunyt, és kiegyensúlyozott, vidám tinédzserként ismerték. "Mindenkit, aki ismerte, sokkoltak a történtek" - mondta Villanueva.

Az eddigi vizsgálatok arra már fényt derítettek, hogy a diák nem kifejezetten valakit akart agyonlőni, hanem vaktában lövöldözött. Áldozatai nem az osztálytársai vagy a barátai voltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport