Ambrus
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Leszakadt egy híd Franciaországban, egy ember meghalt, többen megsérültek

2019.11.18. 11:03 Módosítva: 2019.11.18. 13:15

Franciaország déli részén, Toulouse-tól északra egy kis faluban, Mirepoix-sur-Tarnban leszakadt egy híd hétfő reggel - írja a L'Express.

Az első hírek szerint a balesetben egy 15 éves lány az életét vesztette, kilenc másik ember megsérült, többen súlyosan. A hídon több jármű tartózkodott, amikor összeomlott, köztük egy teherautó is.


Ez utóbbi azért fontos információ, mert könnyen lehet, hogy emiatt a jármű miatt történt a baleset. A függőhídra tilos 19 tonnánál nehezebb járművekkel felhajtani, és könnyen lehet, hogy a folyóba zuhant teherautó nehezebb volt, mint a megengedett maximum súly - írja az Lci.

Egyelőre nincsenek részletesebb információk, a megyei tanács a baleset után gyorsan bejelentette, hogy ki fogja vizsgálni, hogyan történhetett meg az eset.

Az érintett híd fenntartása megyei hatáskörben van, de nem szerepelt a rossz állapotban lévő, vagy különösebb figyelmet igénylő építmények listáján.

A most leszakadt hidat 1931-ben építették, 155 méter hosszú és 6,5 méter széles volt - írja a BFMTV. Utoljára 2003-ban esett át felújításon, 2017-ben pedig részletes ellenőrzésen, ennek során azt állapították meg, hogy a híd jó állapotban van, a normális mértéknél nagyobb amortizálódás nem tapasztalható rajta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport