Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Nem volt semmi baja annak a hídnak, ami embereket maga alá temetve leszakadt

2019.11.19. 07:42

Rendszeresen ellenőrizték azt a függőhidat, amely hétfő reggel omlott össze a délnyugat-franciaországi Toulouse közelében - írja az Euronews Haute Garrone megye elöljárójára hivatkozva.

A balesetben egy 15 éves lány meghalt, kilenc másik ember megsérült, többen súlyosan. A hídon több jármű tartózkodott, amikor összeomlott, köztük egy teherautó is. Annak a teherautónak a sofőrjét még mindig nem találják. A függőhídra tilos 19 tonnánál nehezebb járművekkel felhajtani, és könnyen lehet, hogy a folyóba zuhant teherautó nehezebb volt, mint a megengedett maximum súly - írja az Lci.

„Ezt a hidat a 30-as években építették, és rendszeresen ellenőrizték a szabályoknak megfelelően. 2017-ben volt az utolsó ellenőrzés, amelyet a környezetvédelmi minisztérium szakértői és kutatói központja végzett el, és semmilyen aggasztó információt nem kaptunk tőlük."

A most leszakadt hidat 1931-ben építették, 155 méter hosszú és 6,5 méter széles volt - írja a BFMTV. Utoljára 2003-ban esett át felújításon, 2017-ben pedig részletes ellenőrzésen, ennek során azt állapították meg, hogy a híd jó állapotban van, a normális mértéknél nagyobb amortizálódás nem tapasztalható rajta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport