Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

"Epstein halála elcseszések szerencsétlen láncolata."

2019.11.22. 23:18

William Barr amerikai legfőbb ügyész szerint Jeffrey Epstein öngyilkosságához "elcseszések szerencsétlen láncolata" vezetett –írja a BBC. Azután nyilatkozta ezt, hogy két Epsteint őrző börtönőr ellen is vádat emeltek, mert meghamisították a jelentéseiket. A vád szerint ahelyett, hogy a rabot őrizték volna, az egyik aludt, a másik pedig netezett.

Barr állítása szerint megnézte az összes biztonsági felvételt, és megerősítette, hogy senki nem ment se be, se ki Epstein cellájából az öngyilkosság estéjén. A főügyész azt mondta megérti azokat, akik azonnal szerint a legrosszabb forgatókönyv játszódott le aznap este. Sokan idegenkezűséget sejtenek Epstein halála mögött, főleg azután, hogy egy boncolási jelentésben azt írta egy halottkém, hogy a kötél alatt inkább fojtogatás, mint felakasztás nyomait találta.

Epsteint július 23-án a cellája padlóján találták meg, a nyakán fojtogatásra utaló zúzódásokkal. Megfigyelés alá került, ahonnan halála előtt egy héttel kiengedték olyan cellába, ahol van cellatársa. Ez így is lett, ám a társát a halála előtti napon átszállították egy másik börtönbe.

Szerintem fontos lett volna, hogy mindig legyen vele egy lakótárs a cellában, és vizsgáljuk, hogy miért nem így történt, és szerintem minden jel arra mutat, hogy valaki elcseszte. A folyamatot, amivel biztos lett volna, hogy így legyen, nem követték.

– mondta Barr.

Míg folyik a nyomozás, Epstein áldozatai követelik a visszavonult András hercegtől, hogy beszéljen az FBI nyomozóival. Az angol királyi család tagja szerdán jelentette be, hogy visszavonul a közélettől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport