Orsolya
10 °C
21 °C

Macsétás kamaszok rontottak be a Jégvarázs 2. vetítésére Birminghamben

2019.11.24. 16:32 Módosítva: 2019.11.24. 16:47

Öt fiatalt tartóztatott le a rendőrség Birminghamben, köztük egy 13 éves kislányt, amiért bozótvágó késekkel felszerelkezve megzavarták a Jégvarázs második részének vetítését – írja az Independent.

Az összecsapásban körülbelül száz fiatal vett részt szombat délután. Több tucat rendőrt küldtek a helyszínre, miután az egyik néző kihívta a rendőrséget – mondta a helyi rendőrség szóvivője. A letartóztatottak között volt még két 14 éves, és egy 19 éves fiú. Utóbbit azért tartóztattak le, mert rátámadt a rendőrökre.

A rendőrök két bozótvágót és egy kisebb kést foglaltak le, és hét rendőr szerzett enyhébb sérüléseket. Az akció után a mozit bezárták.

Azt még nem tudják, miért akarta a kamaszkorú gyerekekből álló csoport megzavarni az új Jégvarázs film vetítését. A terem kisgyerekes családokkal volt tele, sokan arról számoltak be, hogy ez volt életük egyik legijesztőbb pillanata. A rendőrség arra kérte a jelenlévőket, hogy küldjenek minél több videót és fényképet az akcióról, hogy minél előbb azonosítani tudják a támadókat.

Egyelőre kevés biztosat lehet tudni erről a konkrét esetről, de az is lehet, hogy kettő, kamaszokból álló banda támadt egymásra a moziban. A brit utcai bandák között elég gyakoriak a késes összecsapások, erről itt írtunk korábban.