Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Már hét halálos áldozata van az olasz és francia Riviérán tomboló ítéletidőnek

2019.11.25. 16:28

Legalább hét ember halt meg a heves esőzések okozta árvizekben a francia és az olasz Riviérán, Görögország nyugati részén pedig többen a gépkocsijukban rekedtek, írja az MTI.

  • A franciaországi Var megye közigazgatása szerint négy ember halt meg. Grasse-ban egy hetvenes éveiben járó házaspár, amelynek az autója elmerült az árban. A beszámolók szerint egy másik férfi úgy vesztette életét, hogy elsüllyedt a mentőcsónakja a Földközi-tengeren, a negyedik áldozatot is holtan találtak az autójában.
  • Görögországban két férfi – feltehetően turista – holttestét találták meg vasárnap éjjel és hétfő hajnalban az Athéntől 250 kilométerre nyugatra fekvő Antirio kikötője közelében, miután viharba került a vitorlásuk.
  • Észak-Olaszországban egy nőt találtak holtan, miután a megáradt Bomida-folyó elsodorta a gépkocsiját.

A mentők lehetséges áldozatok után kutatnak az árvíz sújtotta az olaszországi Savona közelében, ahol földcsuszamlás miatt beomlott egy autópályahíd-szakasz. Emanuele Gizzi tűzoltóparancsnok hétfőn közölte, nem lehetnek biztosak abban, hogy senki nem tűnt el. Az autósoknak sikerült megállniuk a beomlás előtt, de elővigyázatosságból folytatják a kutatást.

Franciaországban ugyan megkezdődött a lassú apadás, de sok család így sem tudott visszatérni otthonába. A hatóságok dolgoztak az áramszolgáltatás helyreállításán és az utak megtisztításán.

Görögország nyugati részén házak százait öntötte el az ár a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék. Az özönvízszerű esőzés és a földcsuszamlások miatt lezárták a Patraszból Athénbe vezető utat.