Albániai földrengés: 27-re emelkedett az áldozatok száma

2019.11.27. 12:04

Tovább növekedett az albániai földrengésben elhunytak száma, már elérte a huszonhetet, miközben 46 túlélőt emeltek ki szerdán a romok közül az ország partvidékén fekvő Durres és Thumana települések környékén. Az MTI azt írja: a védelmi minisztérium adatai szerint 650 a sérültek száma.

A szomszédos országok mentőcsoportokat küldtek, hogy segítsék a kutatásban és a mentésben részt vevő helyi erőket. A mentési munkálatokra katonákat is kivezényeltek: a földrengésben érintett településeken mintegy 400 katona dolgozik. A hadsereg stadionokban ideiglenes menhelyeket alakított ki a földrengés által leginkább érintett területeken, ennek ellenére sokan a szabad ég alatt töltötték az éjszakát.

A balkáni ország fővárosát, Tiranát és északnyugati részét kedden hajnali négy órakor 6,4-es erősségű földrengés rázta meg. Harminc év óta ez volt a legerősebb földrengés Albániában. Az amerikai földtani intézet szerint a rengés epicentruma a Tirana közelében fekvő Shijaktól 10 kilométerre északnyugatra, Thumana településnél, fészke pedig 10 kilométeres mélységben volt.

Recep Tayyip Erdogan török elnök felszólította szerdán a muzulmán országokat, hogy egy adományozó konferencia keretében segítsenek Albániának a földrengés okozta károk helyreállításában.   • Hírek
  • Hírek