Izidor
0 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kitört a vécégate az oroszok által visszaadott ukrán hadihajó körül

2019.11.27. 23:35

Több mint egy év után visszaadta ugyan Oroszország az ukrán haditengerészettől elkobzott hajókat, ám azok igen furcsa állapotban érkeztek meg, ami az ukrán fél szerint az oroszok „barbár hozzáállásának” bizonysága.

Az ukrán haditengerészet főparancsnoka szerint a Kercsi-szorosban történt incidens alatt – összesen 22 tengerésszel a fedélzeten – elkobzott hajókat az orosz fél teljesen kibelezte, leszerelték még a vécéket is. Igor Voroncsenko szavai nyomán a napokban trollkodó gyűjtést is szerveztek Kijevben orosz nagykövetség számára: a tüntetők vécécsészéket vittek a képviselet elé, hogy ne szenvedjenek hiányt az orosz diplomaták.

Fegyvert igen, csészét nem

Moszkva szerint azonban mindez csupán rágalom. Az orosz fél sértetlenül, eredeti állapotban adta vissza a három hajót – ahogyan a szeptemberben, egy fogolycsere keretében elengedett ukrán haditengerészeknek sem esett bántódásuk.

Az orosz NTV egy felvételt is bemutatott az átadásról, amelyen nemcsak az látható, hogy az ukrán fél kifogások nélkül aláírja a jegyzőkönyvet, de külön képeket szenteltek a sértetlenül helyén lévő mosdónak is.

Moszkva szerint tehát a vécéket már az ukránok szedték ki, azután, hogy visszakapták a három – csekély ütőerőt jelentő – hajókat is. Elismerik, hogy fegyvereket, és a matrózok mobiltelefonjait nem szolgáltatták vissza, de azt visszautasítják, hogy a vécét is leszerelték volna.

Ki nyúlta le a vécét?

  • 960
    Mindenki lenyúlt mindent
  • 285
    Az ukránok leszerelték, hogy ezzel is bosszantsák Moszkvát
  • 256
    Az oroszok leszerelték, hogy ezzel is bosszantsák Kijevet