Brazília elnöke DiCapriót okolja az amazóniai erdőtüzekért

2019.11.30. 00:18

DiCaprio jó fej, mi? Pénzt ad, hogy felgyújtsák az amazóniai esőerdőket

– mondta pénteken a támogatóinak Jair Bolsonaro brazil elnök, aki Leonardo DiCapriót okolja az amazóniai tüzekért, azt állítva, hogy a színész által támogatott nonprofit szervezetek a felelősek az Amazonas térségében pusztító erdőtüzek egy részéért.

DiCaprio azért böki Bolsonaro csőrét, mert a színész környezetvédelmi szervezete korábban ötmillió dolláros támogatást ajánlott fel az Amazonas térségének megóvására az után, hogy az esőerdő jelentős része odalett a júliusban és augusztusban tomboló tüzekben.

Az MTI híre szerint Jair Bolsonaro pénteki megjegyzését megelőzően Pará államban két nonprofit szervezet székhelyén is rendőrségi razziát tartottak. A hatóságok számos önkéntes tűzoltót őrizetbe vettek, majd elengedtek. A helyi rendőrség szerint az érintettek ellen azért indult vizsgálat, mert állítólag ők okoztak tüzet, hogy anyagi támogatáshoz jussanak a nonprofit szervezeteken keresztül.

A szövetségi ügyészek vizsgálata azonban a helyi földfoglalókat hozta ki elsőszámú gyanúsítottként.

Az erdőtüzek egyébként mostanra már alábbhagytak, de továbbra is vannak lángoló területek. Az amazóniai erdőtüzekről utoljára ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás