Szigoríthatják a terroristák feltételes szabadlábra helyezésének feltételeit

2019.12.01. 07:31

A pénteki londoni támadás miatt a brit igazságügy-minisztérium szigorítani fogja a terrorizmus miatt elítélt emberek feltételes szabadlábra helyezésének a szabályait - írja a BBC. Ez nagyjából hetven elítéltet érintene. 

Usman Kahnt 2012-ben terrorbűncselekmény miatt ítélték el: robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt töltött éveket börtönben. A férfit 2013-ban ítélték 16 év börtönre, azzal a kikötéssel, hogy minimum 8 év után kerülhet szóba feltételes szabadlábra helyezése: ennek ellenére már tavaly decemberben kiengedték.

uk

Boris Johnson brit miniszterelnök már péntek este a BBC-nek azt fejtegette, hogy régóta az a véleménye, hogy hibás eljárás az elítélt bűnözők idő előtti szabadlábra helyezése. "Nagyon fontos lenne, hogy erről leszokjunk, és kikényszerítsük a veszélyes bűnözőkre, különösen a terroristákra kirótt megfelelő büntetetések végrehajtását" - fogalmazott a brit kormányfő.

Mint arról beszámoltunk,  a támadásban egy férfi és egy nő halt meg, az egyik sérült állapota válságos, de stabil. A másik sérült súlyosan, a harmadik könnyebben sebesült meg a merényletben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport