Piacokat értek légicsapások, legalább 12 gyerek meghalt

2019.12.03. 13:54

Több légicsapás ért zsúfolt piacokat Szíria északi részén, három különböző támadásban legalább 19-en meghaltak, közülük 12-en gyerekek voltak, írja a CNN.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) ellenzéki szervezet szerint viszont legalább 24 áldozata, és 18 sérültje volt hétfőn a szíriai kormányerők és orosz szövetségeseik légicsapásainak Idlíb tartományban. Harci gépek egy piacot bombáztak a tartományi székhelytől délre lévő Maarrat-en-Numánban.

Az OSDH szerint pedig legalább kilencen a török erők és szíriai felkelő szövetségeseik ágyúzásában haltak meg a kurd milíciák ellenőrizte észak-szíriai területeken.

Az OSDH szerint aknagránátok egy iskola közelében csapódtak be az észak-szíriai Aleppó tartománybeli Tell-Rifaatban. Az ágyúzásban további 21 ember megsebesült, jelentette a szervezet.

A szíriai ellenzéket támogató Törökország szíriai arab szövetségeseivel október 9-én átfogó offenzívát indított a kurd milíciák elűzésére az általuk ellenőrzött észak-szíriai térségekből, írja az MTI.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg (SAA) és a vele szövetséges orosz csapatok pedig április végén indítottak offenzívát Hama és Idlíb tartományban a lázadók ellen, előbbi tartományt már csaknem teljes egészében el is foglalták a kormányerők. Az OSDH szerint eddig több mint 4700 ember, köztük 1224 civil halt meg az offenzívában, amely miatt százezrek menekültek el otthonaikból.

Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista gyűjtőszervezet tartja uralma alatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport