Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Tinédzser fiatalok támadtak meg az utcán egy német tűzoltót, aki belehalt a verésbe

2019.12.08. 19:10 Módosítva: 2019.12.09. 13:42

Egész Németországban felháborodást okozott az az eset, ami az augsburgi karácsonyi vásár közelében történt. Egy tizenéves fiatalokból álló társaság belekötött két, hazafelé tartó házaspárba. A verekedésben az egyik férfi, egy tűzoltó saját felesége szeme láttára halt meg, társa pedig súlyos sérülést szenvedett, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitzung. Hétfőre mind a hét gyanúsítottat elfogta a rendőrség.  

Tűzoltók megemlékezése elhunyt társukra
Tűzoltók megemlékezése elhunyt társukra
Fotó: picture alliance

A 49 éves tűzoltó és felesége egy baráti házaspárral együtt péntek este hazafelé tartott az Augsburg belvárosában rendezett karácsonyi vásárról. Az utcán vitába keveredtek egy 7 tinédzserből álló társasággal. 

A Bild úgy tudja, a fiatalok hangosan üvöltözve mentek a karácsonyi vásár irányába, amikor a tűzoltó rájuk szólt, hogy legyenek csendesebbek. A csoport ezután sörösdobozokat dobált el az utcán, ami miatt megint rájuk szóltak. Ezután következett a támadás.  

A tűzoltót többször ököllel fejbe ütötték, ami miatt elveszítette eszméletét és összeesett. A támadásban súlyos arcsérülést szenvedett a másik házaspár 50 éves férfi tagja is. A támadók elmenekültek. A mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni a tűzoltót, ő a helyszínen meghalt.

A rendőrség a szemtanúk vallomása és a köztéri kamerák felvételei alapján igyekezett a támadók nyomára bukkanni. Hétfőre mind a hét ember elfogták, a közvetlen támadással két 17 éves fiatalt gyanúsítanak. Mindketten Augsburgban születtek, de mindkettő rendelkezik más állampolgársággal is. A Bild azt írja: egyikük török és libanoni, a másik olasz állampolgár is. Mindkét fiatal már korábban szembekerült a törvénnyel, és nevük szerepel  a bűnügyi nyilvántartásban.  

Az ügy felderítésén egy húszfős nyomozócsoport dolgozik. Vasárnap 100-150 tűzoltó vonult fel a belvárosban, hogy gyertyát gyújtson elhunyt társuk emlékére. 

A rendőrség hétfőre ígért részletesebb tájékoztatást az ügyben.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport