Vencel
10 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Hatan meghaltak egy New Jersey-i lövöldözésben

2019.12.10. 22:25

Hatan meghaltak egy New Jersey-i lövöldözésben, írja az AP. Egy rendőr, két elkövető és három járókelő is életét vesztette. A hatóságok szerint nem terrortámadás történt, de még tart a nyomozás.

A halálos áldozatok mellett több sérült is van, egy rendőrt például a vállán ért találat - mondta Steven Fulop polgármester.  

Egy közeli iskolát bezártak, a tanulók és az oktatók biztonságban vannak. A környékbeli utcákban sokan hallották a lövéseket. A rendőrség mellett különleges egységek és szövetségi ügynökök is érkeztek a helyszínre. 

A CNN szerint egy épületben történt a lövöldözés, és három rendőr is megsérült. Kevés konkrét információ van, de úgy tűnik, hogy az egyik rendőr valamilyen csapda áldozata lehetett. Továbbra sem lehet tudni, hogy mi lehetett az elkövetők motivációja. 

A lövöldözés a város temetőjében kezdődött, ahol a rendőrök gyanúsnak találtak két férfit és igazoltatták őket. A férfiak fegyvert rántottak, az egyik rendőrt agyonlőtték, a másikat megsebesítették, majd elmenekültek. Később egy boltban barikádozták el magukat.

Több mint egyórás tűzharc kezdődött, amelynek végeztével a rendőrök öt holttestet találtak a boltban, köztük volt a két feltételezett temetői rendőrgyilkos is.

Michael Kelly, Jersey City rendőrfőnöke kedden este sajtóértekezleten erősítette meg, hogy "nincs terrorizmusra utaló jel". Elmondta, hogy a tűzharcban két másik rendőrt is meglőttek, de ők szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedtek.

Az MTI helyszíni tudósítása szerint a rendőrség megkezdte a nyomozást, részben az elkövetők személyének és hátterének, részben pedig lehetséges indítékaiknak a feltárására. A nyomozásba a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott.

A meggyilkolt rendőrről a város polgármestere, Steven Fulop is megemlékezett. A Twitteren azt írta: a 40 éves Joseph Seals "nagyszerű rendőr és öt gyermeket nevelő nagyszerű apa volt".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport