Piroska
-11 °C
-2 °C

Németországban minden eddiginél több új terepjárót állítottak forgalomba idén

GettyImages-934392600
2019.12.11. 16:46 Módosítva: 2019.12.11. 18:14

Több mint egymillió új terepjárót állítottak forgalomba Németországban az év eleje óta, amire soha korábban nem volt még példa – írja az MTI a német szövetségi közúti közlekedési hatóság adataira hivatkozva.

Az újonnan forgalomba állított terepjárók száma, ide értve a városi terepjárókat, azaz SUV-ket is, novemberben lépte át az egymilliós határt, és a hónap végére az 1 millió 30 ezret is elérte, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

Úgy tűnik, hogy ezek a legnépszerűbb autófajták az országban, hiszen az összes forgalomba állított autó 31 százaléka volt terepjáró vagy SUV. Ferdinand Dudenhöffer német ágazati elemző szerint ha ez a népszerűségi trend továbbra is fennmarad, a terepjárók részaránya már 2025-re elérheti az 50 százalékot. Azonban ha a növekedési ütem mérséklődik, 2030-ra még úgy is meglehet ez az arány. 

Miközben a klímaváltozás világszerte, így Németországban is egyre fontosabb ügyként van számontartva, az autóvásárlási trendekben ez nem igazán mutatkozik meg. 

A duisburgi-esseni egyetem autóipari kutatóintézetének társigazgatója arra számít, hogy továbbra is folytatódni fog a terepjárók előretörése. 

A közlekedési hatóság adatai szerint a 83 millió lakosú Németországban 64,8 millió autónak van forgalmi engedélye. Ennek a döntő többsége, azaz 47,1 millió gépjármű személyautó, amiknek az átlagéletkora 9,5 év. A 2 évnél fiatalabb autók aránya 13,5 százalék.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.