Megtalálták a chilei légierő gépének roncsait, ami az Antarktiszra tartva tűnt el

2019.12.12. 07:44

Megtalálták a tengerben a chilei légierő két napja eltűnt szállítógépének a roncsait és a fedélzetén utazó emberek maradványait mintegy 30 kilométerre attól a helytől, ahol a légiirányítók elvesztették vele a kapcsolatot, írja az MTI. A gépen 21 utas és 17 fős személyzet utazott. 

000 1N03BX
Fotó: Ho / AFP

A légierő megerősítette, hogy a lezuhant gép utasainak maradványait és a repülő roncsait - egy kereket, a futómű és a géptest darabjait - találták meg. A brazil védelmi minisztérium közleménye szerint egyik hajója is rábukkant a tengerben, 50 kilométerre délre patagóniai Ushuaia várostól olyan roncsokra, amelyek feltehetően a lezuhant géptől valók, illetve a fedélzetén utazók holmiját is kihalászták a tengerből.

A baleset oka továbbra sem ismert.

A chilei légierő C-130 típusú szállítógépe helyi idő szerint hétfő este zuhant le 38 emberrel a fedélzetén. A gép az ország déli részén, a Punta Arenas-i Chabunco légitámaszpontról szállt föl délután, és alig több mint egy órával később megszűnt vele a rádiókapcsolat. A gép a Presidente Eduardo Frei Montalva légitámaszpontra tartott, amely Chile legjelentősebb támaszpontja az Antarktiszon. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport