Karácsonykor is sztrájkolnak a közlekedési dolgozók Franciaországban

2019.12.12. 12:03

Nem tartunk karácsonyi szünetet, kivéve, ha a kormány észhez tér. Eldöntöttük és elérjük a célunkat. Néhány hétnyi szenvedés még mindig sokkal jobb, mint nyomorogni egy életen keresztül – ezt tartjuk szem előtt. 

– nyilatkozta a Franceinfónak Laurent Brun, a legnagyobb francia szakszervezet, a CGT vasút ágazatának vezetője. Franciaországban nyolcadik napja tart a gigasztrájk, a helyiek Emmanuel Macron nyugdíjreformja ellen tiltakoznak. A kormányt egyelőre nem igazán hatotta meg a demonstráció, szerdán ugyanis megerősítették, hogy az eddigi 62 év helyett 64 éves kortól lesz majd mindenki jogosult a teljes összegű nyugdíjra. 

Macron nyugdíjreformjának erről és további pontjairól is bővebben írtunk már korábbi összefoglalónkban. A tervek szerint a több-biztosítós rendszert is felváltaná egy egységes biztosító, egységes juttatási rendszerrel – ez a tüntetők szerint pedig nyugdíjcsökkentést hozhat.

(Euronews.com)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek