Több mint 19 évre lecsukták a brazil „„„csodadoktort”””

2019.12.20. 06:25

Négy nő megerőszakolásáért ítélték el Brazíliában a magát csodadoktornak nevező Joao Teixeira de Fariát. Tizenkilenc évet és négy hónapot kapott az MTI jelentése szerint. 

A 77 éves férfi ellen párhuzamosan több eljárás folyik hasonló vádakkal, de korrupcióval és illegális fegyvertartással is gyanúsítják.

A kuruzslót egy éve vették őrizetbe, miután több mint ötszáz feljelentés érkezett ellene a hatóságokhoz szexuális zaklatás miatt.

A lehetséges áldozatai között külföldiek is vannak, például Németországból, Svájcból és az Egyesült Államokból. A saját lánya is zaklatással vádolta Teixeirát, aki „Joao de Deus” (Istentől való) művésznéven nemzetközi hírnévre is szert tett.

A férfi Abadiania településen található „spirituális központjában” havonta mintegy tízezer látogatót fogadott, akik között sokan külföldiek voltak. Egy magyar iroda is vitt hozzá pácienseket.

Teixeirának ezen felül számos híve van az Egyesült Államokban és Európában is. Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb műsorvezetője, Oprah Winfrey 2013-ban látogatta meg a férfit, Oprah's Next Chapter című műsorának egyik részét szentelte a „csodadoktornak”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport