Jogot végzett munkanélküli volt a moszkvai lövöldöző

2019.12.20. 18:58

Pénteken azonosították a 39 éves fegyveres támadót, akit csütörtök este a biztonsági erők agyonlőttek az orosz titkosszolgálat, az FSZB épületénél, hivatkozik az MTI a Nyomozó Bizottságra.

Sajtóértesülések szerint az elkövetőnek jogi végzettsége volt, és az elmúlt években biztonsági őrként dolgozott, de állását elvesztette. Egy fővárosi lövészklubba járt. A Moszkvához közeli Podolszkban az anyjával élt. Családja, baráti köre nem volt.

A Bizottság az is mondta, hogy pénteken az FSZB egy második alkalmazottja is belehalt a támadás során kapott sebesülésébe. Az incidensnek további öt sérültje van, az egyikük civil.

A támadás indítékait továbbra is vizsgálják, a Bizottság igazgatója alapos nyomozás ígért. Az ügyben rendvédelmi szervek tagjai életének veszélyeztetése címén indult eljárás.

A támadást Manyurov a biztonsági szervek napjának előestéjén hajtotta végre, amelynek tiszteletére az FSZB székházától mintegy egy kilométerre lévő Kremlben, éppen a lövöldözés idején, gálakoncertet rendeztek Vlagyimir Putyin elnök részvételével.

Pénteken a támadás helyszínére a moszkvaiak virágot vittek. A sajtóban kifogásolták az operatív és pontos tájékoztatás hiányát az FSZB részéről, valamint azt, hogy a média több, a támadás helyszínén dolgozó munkatárást őrizetbe vették, egy újságírónőt pedig meg is pofoztak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport