Eltűnt a felvétel, amely Epstein öngyilkossági kísérletét bizonyítaná

2019.12.20. 08:35

Nyoma veszett annak a videófelvételnek, amely Jeffrey Epstein júliusi öngyilkossági kísérletekor készült a New York-i Metropolitan Correctional Centerben. 

Az ügyészek szerdán jelentették be a bíróságon, hogy egyszerűen nem tudják, hova tűnt a felvétel, írja a Daily Mail. Mivel nincs magyarázat, a bíróság vizsgálatot rendelt el. 

A 66 éves amerikai milliárdos augusztusban lett öngyilkos egy manhattani börtön elkülönített zárkájában, de előtte pár héttel már egyszer sebesülten találták a cellájában, a nyakán voltak sérülések. 

Egyes források szerint Epstein öngyilkossággal próbálkozott, míg mások azt mondták, hogy csak megrendezte az egészet, és az öngyilkossági kísérletre vagy támadásra hivatkozva szerette volna elérni, hogy egy másik börtönbe szállítsák át.

A milliárdost július elején tartóztatták le kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával. A vádak szerint

  • Epstein 2002 és 2005 között a New York City-i és floridai, Palm Beach-i otthonában molesztált kiskorú lányokat, akár 14 éveseket.
  • Tudta, hogy kiskorúak, mert a lányok szóltak neki.
  • Meztelenül, vagy félmeztelenül kellett masszázst adniuk neki. Egy idő után a férfi maszturbálni kezdett, megkérte a lányokat, hogy érjenek hozzá, és ő is hozzáért a lányok nemi szervéhez.
  • Volt, hogy ő szervezte le a találkát, máskor az asszisztenseit kérte erre.
  • Fizetett a lányoknak a szexért, és azért is, ha azok új lányokat hoztak be a körbe. Így lényegében egy hálózatot épített ki, az áldozatokat napi szinten zaklatta.

Pár órával Epstein öngyilkossága előtt az ügyben eljáró ügyészi hivatal mintegy kétezer oldalnyi bírósági dokumentumot hozott nyilvánosságra, amiben részletesen írnak a férfi gyerekmolesztálásairól. Ezekből a többi között az is kiderült: Epstein egyik áldozata, a jelenleg 33 éves Virginia Robert Giuffré már 2015-ben feljelentést tett szexuális zaklatásért és kényszerítésért Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell – a néhai sajtómágnás Robert Maxwell lánya – ellen. Giuffré azt állította: Epstein és Maxwell a 2000-es évek elején, amikor ő még kiskorú volt, "szexrabszolgaként tartotta fogva" őt.

A nyilvánosságra került tanúvallomás szerint Epstein szexuális szolgáltatásokra kényszerítette Giuffrét két befolyásos demokrata párti politikussal is: Bill Richardsonnal, aki Bill Clinton kabinetjének tagja, majd új-mexikói kormányzó, és Barack Obama kormányzatának is tagja volt, valamint George Mitchell szenátorral, aki Obama közel-keleti ügyekkel foglalkozó különmegbízottja is volt. 2016-ban rögzített vallomásában az egykori áldozat azt is elmondta: befolyásos politikusokkal, külföldi vezetőkkel és tehetős üzletemberekkel kellett kapcsolatot létesítenie. Mások mellett András yorki herceget is megnevezte.

2016-os elnökválasztási kampány alatt barátját, a jelenlegi elnök Donald Trumpot is megvádolta egy nő azzal, hogy Jeffrey Epstein buliján Trump állítólag az ágyhoz kötözte, megerőszakolta és meg is verte. Mindezt akkor, amikor a nő még csak tizenhárom éves volt.

Bár Epstein a 77 millió dolláros óvadékot is kifizetett volna, a bíróság nemet mondott. Szerintük ugyanis a férfi veszélyt jelentett a társadalomra, és ezt semmilyen pénz nem válthatja ki. Ha az ellene folyó perben bűnösnek találták volna, akkor a milliárdos akár 45 évet is kaphatott volna. Ő maga végig ártatlannak vallotta magát.

Az Epstein-botránnyal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen, míg a halála után megindult összeesküvés-elméletekről és rejtélyes részletekről itt írtunk bővebben

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport