Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Elsa még mindig tombol, csak szombaton nyolcan haltak meg miatta

2019.12.21. 22:22

Tovább tombolt szombaton az Elsa szélvihar Nyugat-Európában. Spanyolországban és Portugáliában nyolc ember halt meg, Franciaországban pedig egy ember eltűnt, írja az MTI.

  • Egy 32 éves dél-koreai nő szombaton belehalt sérüléseibe, miután Madridban a rendkívül erős szélviharban egy középületről lehulló kődarabok találták el. Az épületet 2015-ben vizsgálták át, akkor kifogástalan állapotban volt.
  • Egy hatvanas éveiben járó holland férfi pénteken fulladt a vízbe szörfözés közben a délnyugat-spanyolországi Huelva tartományban.
  • Egy férfi szombaton halt meg, amikor az autóját a dél-spanyolországi Granada tartománybeli Huescarban elsodorta a megáradt folyó.
  • A délnyugat-franciaországi partok közelében egy férfinak nyoma veszett a Földközi-tengeren, miután kiesett egy vitorlásból.
  • A vihar kitörése óta összese hatan haltak meg Spanyolországban és ketten Portugáliában, ahol szombaton leállították Lisszabon és Porto között a vasúti közlekedést, mert a síneket elöntötte az ár.
  • A francia Riviérán és Korzikán ismét heves esőzés és erős szélrohamok voltak pénteken.
  • Korzikán valamennyi repülőtér zárva tart vasárnap, és komoly fennakadások várhatók a tengeri közlekedésben is.
  • Ajaccio repülőterét a szokatlanul magas árvíz miatt kellett bezárni.

Az Elsa még jóformán el sem haladt, máris egy újabb, Fabien nevű szélvihar tombolt Spanyolországban, ahol Galícia tartományban 170 kilométer/órás szeleket mértek, ezért 14 repülőjáratot töröltek. Tizenhárom másik járatot a galíciai repülőterekről Spanyolország más városaiba és Portugáliába irányítottak át. A szélvihar okozta károk miatt Galíciában 8000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Galíciában és a szomszédos Asztúriában a legmagasabb fokozatú, vörös riasztást adták ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport