16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Újra elöntötte a tenger a velencei Szent Márk teret

000 1MJ3AK
2019.12.22. 18:45 Módosítva: 2019.12.22. 19:32

Újra elöntötte a víz a velencei Szent Márk teret vasárnap, alig másfél hónappal a csúcsokat döntögető áradás után – írja at MTI. Velencében vasárnap délelőtt 130 centiméteren tetőzött az ár, alig tíz centiméterrel elmaradva a rendkívülinek minősülő 140-es határértéktől. 

Legutóbb novemberben öntötte el a tenger Velencét, akkor 187 centiméteren tetőzött az ár, 1966 óta nem volt olyan magas a vízállás a városban, mint akkor. A tengervíz megrongálta a város egyik jelképének számító Szent Márk-székesegyház mozaikpadlóját, és még 50 másik templomban és palotában okozott károkat. Hogy hogy nézett ki az élet az elárasztott városban, azt videóriportunkban nézhetik meg. 

Bejártuk az elárasztott Velencét

Egész Olaszországban ítéletidő tombol,

a polgári védelem vasárnap 11 tartományban rendelt el közepes, narancssárga riasztást a nagy mennyiségű csapadék, viharok és heves széllökések miatt. 

  • Nápolyban egy 62 éves marokkói férfi életét veszítette, amikor rázuhant a heves szélben egy kidőlt fa. 
  • A déli Campania tartományban, Irpinia térségében több mint 300 lakost evakuáltak otthonaikból egy helyi patak hirtelen áradása miatt.
  • Szardínia északnyugati partjainál a viharos szél által felkorbácsolt hullámok zátonyra sodortak egy Spanyolország felé tartó kávészállító teherhajót, a 12 fős legénységet partra menekítették.
  • A lombardiai Cremona és Mantova közötti szakaszon a Pó-folyó majdnem egy métert emelkedett huszonnégy óra alatt.
  • Az esőzések és áradások Toszkánában megnehezítették a közlekedést: több autós is segítségre szorult, miután gépjárművével nem tudott átkelni a megduzzadt és kiáradt patakokon. Máshol az esőben keletkezett földomlás zárta el az utakat.
  • Róma városában még az éjszaka szélvihar söpört végig, fákat, cserepeket, óriásplakátokat sodorva magával. Az olasz főváros tengerpartján óránkénti 100 kilométer erősségű szél korbácsolta a tengert. A főpolgármester lezáratta a parkokat és temetőket.

Hétfőtől javulást, karácsony napjaiban jó időt várnak Olaszország nagy részén.

(Borítókép: Miguel MEDINA / AFP)  • Hírek
  • Hírek