Lezuhant egy orosz vadászbombázó, a pilóta túlélte

Gyakorlatozás közben lezuhant egy Szu-57-es típusú, ötödik generációs orosz vadászrepülőgép  Oroszország távol-keleti részén, a pilóta azonban életben maradt, írja az MTI az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalat információi nyomán.

A közlemény szerint a vadászrepülőt Komszomolszk-na-Amure város közelében érte baleset, a pilóta katapultált, a gép elvesztésén kívül más kár nem keletkezett. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt a géppel.

A Szu-57-es Oroszország legfejlettebb vadászgépe. A lopakodó kialakítású, két hajtóműves harci gép a legkorszerűbb eszközökkel és fegyverzettel van felszerelve. A Szuhoj tervezőiroda azért fejlesztette ki, hogy versenyre keljen az Egyesült Államokban gyártott F-22 Raptor nehéz vadászbombázóval.

A típusnak a mostani az első balesete. A gépből eddig tízet gyártottak, hogy teszteljék és értékeljék harci képességeit. Két ilyen típusú gépet fegyverzetük tesztelésére Szíriába vezényeltek. Az orosz légierő 76 ilyen vadászrepülőt rendelt meg, ezeket 2028-ig kell leszállítani.

Az oldalról ajánljuk

  • Gazdaság
Varga: van elég pénz a járvány elleni védekezésre

A pénzügyminiszter a költségvetési bizottság éves meghallgatásán arról beszélt, hogy további adócsökkentéseket terveznek.

október 27., 16:00

  • Belföld
A távozó amerikai nagykövet szerint Magyarországon nincs diktatúra

David Cornstein pénteken távozik a hivatalából.

tegnap, 12:49

  • Atlétika
Mától magyar futó vezeti az ultrafutók világranglistáját

Csécsei Zoltán országos csúcsot is döntött.

október 25., 19:53

  • Belföld
Gyurcsány Bidennek drukkol

A Demokratikus Koalíció vezetője szerint Európának és Magyarországnak is az az érdeke, hogy demokrata legyen az Egyesült Államok elnöke.

október 27., 16:48

  • Kultúr
Az 1984 figyelmeztetés, nem használati utasítás

Egy izgalmas színházi előadás Szegedről.

tegnap, 15:56