Egy csecsemő is túlélte a kazah gép balesetét

2019.12.27. 18:29

Kisbabát találtak a lezuhant kazah repülőgép roncsai között, írja a Sky News. A szerencsétlenségben legalább 12 ember halt meg, és több tucatnyian szenvedtek sérüléseket.

Korábban írtunk arról, hogy visszazuhant egy repülőgép felszállása után Kazahsztánban. A Bek Air járata Almatiból tartott Nur-Szultanba 93 utasával és az ötfős legénységgel, de már felszállásakor is kétszer súrolta a gép farka a pályát. Egyelőre nem tudni, hogy ennek technikai oka volt, vagy a pilóta hibájából történt – a környéket az út során ugyanis sűrű köd borította be.

A gép gyorsan veszített magasságából, így kényszerleszállást hajtottak végre – visszaérve a földre a repülő áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek is. 

A kazah hatóságok elmondása szerint 54 sérültet szállítottak kórházba, és legalább tízen szenvedtek közülük súlyosabb sérüléseket.

A sérültek között nyolc gyermeket ápolnak.

Körbejártuk a gépet, először azokat húztuk ki, akik nem adtak életjelet. Aztán a másik oldalra mentünk, ahol egy asszony feküdt, nyílt lábtöréssel. Nem sírt, talán a sokk miatt. Egy csecsemőt szorított magához a bal kezével, a jobb keze is megsérült. Kazahul mondtam neki, hogy elveszem a babát és átadom a mentőknek. Pislantással jelezte, hogy érti. Azután elsírta magát" – mondta egy mentésben részt vevő rendőr. Elmondása szerint a baba sírdogált, amikor átadta a mentőknek.

A kazah légügyi hatóság azonnal felfüggesztette a Fokker 100-as típusú gépek repülését, és teljeskörű vizsgálatot rendelt el. Kaszim-Zsohart Tokajev elnök, miután kifejezte részvétét az áldozatok családja felé, azt ígérte, hogy a részletes vizsgálat során a törvény teljes szigorával sújtanak le a felelősökre.

Az elnök nemzeti gyásznapot rendelt el, a kormány pedig azt ígérte, hogy minden áldozat családjának 4 millió tengét, azaz nagyjából 3,1 millió forintnak megfelelő gyorssegélyt fizet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport