Meghalt egy kommandós, aki részt vett a thaiföldi barlangi gyerekmentésben

2019.12.27. 23:02 Módosítva: 2019.12.27. 23:28

Meghalt az a thai haditengerészeti kommandós (avagy navy seal), aki részt vett még tavaly a barlangban rekedt thaiföldi gyerekfocicsapat mentésében, írja a Newsweek. Hailing Beiret Bureerak a thai haditengerészetben szolgált,

vérmérgezést kapott egy sérülése miatt a mentés során, és 17 hónapon keresztül kellett felügyelni az állapotát. 

A fertőzésbe végül belehalt, írta pénteki közleményében a thai haditengerészet, akik részvétüket fejezték ki Bureerak családja felé, és 465 ezer thai baht (átszámítva kb. 4,5 millió forint) segélyt ajánlottak fel nekik. A közlemény nem részletezte a kommandós halálának körülményeit. 

Tavaly június végén rekedt a thaiföldi Tham Luang-barlangban egy helyi gyerekfocicsapat 12 tagja. A 11-16 éves fiatalok a heves esőzések miatt nem tudtak kijönni, mivel a folyamatosan emelkedő víz elzárta a kijáratot. Kilenc nappal később találták meg brit búváros a víz elől a barlang belsejébe húzódott csapatot. Pár napra rá meg is indult a gyerekcsapat kimentése: egy 2019 januárjában megjelent könyv szerint a gyerekeket ketaminnal elkábítva, bilincsben mentették ki a barlangból. 

A mentési munkálatokban több mint 7 ezer ember vett részt, köztük egy brit búvár, Vernon Unsworth is: ő „minden idők legnagyobb mentőakciójának” nevezte az esetet. Idén novemberben újra kinyitották a Tham Luang-barlangot, ahol szobrot is állítottak az addigi egyetlen halálos áldozatnak, Szaman Kunannak. A búvárként a thai haditengerészetben szolgáló Kunan oxigénpalackokat vitt le a barlangba, azonban a barlangból visszafelé elfogyott a levegője.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport