Italautomata okozta két perui McDonald's-dolgozó halálát

2019.12.27. 19:13

75 millió forintnyi összegre büntették egy perui McDonald's-étterem tulajdonosát, miután két alkalmazottja belehalt egy áramütésbe, írja az AFP. A két 18 éves dolgozó december 15-én halt meg, az italautomata javítása közben. 

Az egyik alkalmazottat a javítás közben rázta meg az ipari áram, amikor társa a segítségére sietett, de őt is sokkolta az áramütés.

Hat nagyon súlyos szabálysértést talált az Országos Munkaügyi Főfelügyelőség (Sunafil) az ügyben. Például nem jelentették azonnal a két haláleset részleteit a hatóságoknak – a franchise-rendszerben működő étterem tulajdonosa, az Arcos Doratos ugyanis csak december 21-én ismerte el, hogy az italautomata okozta a két dolgozó halálát.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Wikipedia

A Sunafil jelentése szerint a cég tudott az italautomata hibáiról, de nem tett lépéseket a javítás érdekében. Emellett nem biztosítottak biztonságos munkakörülményeket sem az épület, sem a berendezések kapcsán. Az Arcos Doratos emiatt 845 760 perui solnyi (átszámítva kb. 75 millió forintnyi) büntetést kapott a hatóságtól. 

Az AP hírügynökség szerint a cég mindenben együtt fog működni a hatóságokkal az ügy vizsgálata során.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport