Harlemben fogták el a rabbi házára támadó késes terroristát

2019-12-29T075044Z 1690030658 RC2V4E9VO1CD RTRMADP 3 NEW-YORK-ST
2019.12.29. 16:38
Harlemben elfogták a késes támadót, aki szombaton késő este egy New York-i rabbi házában késsel tört rá a hanukát ünneplőkre. Az álarcos támadó öt embert késelt meg, majd elmenekült. Két sebesült állapota továbbra is válságos.

A támadás Monsey-ben, New York városától ötven kilométerre északra történt. Itt, a Hudson-folyó völgyében több olyan város is van, amelybe az utóbbi években sok haszidi zsidó költözött. Az eset egy haszidi zsidó rabbi házában történt, aki legalább száz vendégével hanukát ünnepelt éppen, a nyolcnapos ünnep hetedik estéjét.

„Az életemért imádkoztam” – mondta a New York Timesnak Aron Kohn, az egyik vendég. Elbeszélése szerint a rabbi éppen a hanukagyertyák közelében volt, amikor berontott a támadó. Az illető előkapott egy hatalmas kést, és azonnal nekitámadt az embereknek. Az idős szemtanú a szomszédos zsinagógába próbált bemenekülni, de a sikoltozásokat hallva a bent lévők bezárták a kaput. A támadó elmenekült.

A rendőrség nem sokkal később bejelentette, hogy találtak egy gyanús járművet, és köröznek egy embert. Legfrissebb hírek szerint a támadót már elfogták, jelenleg rendőrségi fogdában van. A CNN egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi szóvivőre hivatkozva közölte, hogy a gyanúsított – név szerint Thomas Grafton – csupa vér volt, amikor rendőrkézre került. A New York-i George Washington hídon haladt az autójával, amikor a rendőrök a rendszámtábla alapján azonosították a kocsiját.

(Borítókép: Helyszínelés Monsey-ben 2019. december 29-én. Fotó: Eduardo Munoz / Reuters) 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport