Erik, Alexandra
EUR 383,04 Ft
USD 364,29 Ft
9 °C
23 °C

Fehér cápa tépett szét egy férfit az ausztrál partoknál

2020.01.05. 11:38

Meghalt egy férfi Ausztrália nyugati partjainál, miután megtámadta egy fehér cápa – írja a Guardian.

Az eset Esperance megyében történt, az áldozat a helyi rendőrség beszámolója szerint búvárkodott, amikor összeakadt a legfélelmetesebb cápafaj egy példányával. A férfi holtteste egyelőre nem került elő, rendőrségi helikopterekkel, búvárokkal és halászhajókkal zajlik a kutatás utána. 

A búvárhajó többi utasa közül egy nő sokkot kapott a cápatámadás miatt, őt kórházba szállították. 

Legutóbb ősszel történt hasonló eset az ausztrál partoknál, ekkor egy brit turista lábát harapta le egy fehér cápa. A világon Ausztráliában a legmagasabb a cápatámadások száma - 2018-ban például 20 cápatámadás történt, melyek egyikét sem emberek provokálták ki - szerencsére azonban ezek közül csak nagyon kevés végződik tragédiával. A Trackingsharks szakportál szerint 2019-ben összesen 101 cápatámadás történt a világon, ebből 88 esetben sérültek meg emberek, 6 alkalommal halálosan. A sérüléssel végződő cápatámadások közül 26-ot emberek provokáltak ki. Ausztráliában 16 támadás történt tavaly, egyik sem volt halálos. Az összes 2019-es támadás egy térképen itt tekinthető meg:

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport