Kornélia
1 °C
14 °C

Évekkel ezelőtt megmérgezték a tízóraiját, most meghalt a német férfi

2020.01.09. 19:41

Évekkel a bűncselekmény elkövetése után meghalt egy német méregkeverő egyik áldozata, egy fiatal férfi, akinek a tízóraiját mérgezték meg egy észak-rajna-vesztfáliai üzemben. A mérgezés következtében a 26 éves áldozat visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett, és évek óta éber kómában volt, írta az MTI.

A haláláról szóló sajtóértesülést a bielefeldi járásbíróság is megerősítette csütörtökön. A fiatalember gyilkosát, az 58 éves Claus O-t tavaly márciusban életfogytiglanra ítélték, de a per még nem zárult le. Claus O-t azzal vádolják, hogy évekkel ezelőtt Schloss Holte-Stukenbrockban egy üzemben legkevesebb három kollégáját mérgezte meg úgy, hogy titokban veszélyes nehézfémeket - ólom- és kadmiumvegyületeket - tartalmazó port szórt a szendvicsükre.

Két - egy most 28 és 68 éves - kollégája olyan vesekárosodást szenvedett, amely megnehezíti számukra a napi életvitelt. Most elhunyt áldozata annak idején tanulás mellett dolgozott kisegítőként az üzemben. A szokatlan bűncselekmény napvilágra kerülése után, 2017-ben a hatóságok közölték, hogy megvizsgálnak az üzemben 2010 óta történt 21, gyanúsan korai halálesetet.

A gyárban abban az időben szokatlanul sokan haltak meg szívinfarktusban és rákban. A vádirat szerint a tettes örömét lelte abban, hogy látta kollégái leépülését a mérgezés következtében.