Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Évekig nem tudták, ki hagy el rendszeresen kétezer fontot az utcán

2020.01.13. 20:52 Módosítva: 2020.01.14. 01:43

Hat év után derült fény egy angol falu nagy rejtélyére, még Agatha Christie is csettintene a megoldást hallva.  

Az északkelet-angliai Blackhall Colliery faluban valaki szó szerint szórta a pénzt, hat év alatt 13 alkalommal találtak az utcán húszfontosokból álló pénzkötegeket, melyek általában kétezer fontot tettek ki. Senki se tudta, kié lehet ez a pénz, a falusiak viszont minden alkalommal becsületesen bejelentették a rendőrségnek, amely évekig mindhiába próbálta kideríteni annak eredetét. 

Talán még most is keresnék a rendőrök a „tetteseket”, ha nem lépnek elő az adakozók.

Bár a kilétüket továbbra se akarták nyilvánosságra hozni, annyit elárultak a nyomozóknak, hogy váratlan nyereményre tettek szert, és vissza akartak adni valamit a falunak. Az egyikükhöz állítólag különösen közel állt a korábbi bányászfalu, amely egyik lakója anno segített neki, és az ő kedvességét akarta így viszonozni. 

109734162 cash
Fotó: DURHAM POLICE

Mint kiderült, a jótevők szándékosan hagyták olyan helyeken a pénzt, ahol a lakók könnyedén megtalálták, mert azt remélték, hogy olyanokhoz kerül, akiknek szükségük van rá. Azt mesélték, gyakran a közelben vártak, és figyelték, hogy ki talál rá először a pénzre.

Azt nem tudni, hogy a két jótevő folytatni fogja-e az adakozást, de ha valaki újabb pénzköteget talál, és leadja a rendőrségnek, meg fogja kapni az összeget, mint ahogy az eddig is történt, jelentette be hétfőn John Foster, a helyi rendőrség vezetője az MTI beszámolója szerint.