Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Beomlott egy út Észak-Kínában, hatan meghaltak, 16-an megsérültek

2020.01.14. 13:08

Hat ember holttestét találták meg kedden reggel, és további eltűntek után kutatnak, miután helyi idő szerint hétfőn kora este, fél hat körül beszakadt egy út Északnyugat-Kínában, és egy arra közlekedő busz a hirtelen nyílt árokba zuhant, írja a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna internetes oldalán.

A Csinghaj tartományban található, több mint kétmillió lakosú Hszining városban hétfőn történt a baleset. Az utasok épp a buszra szálltak a megállóban, egy kórház előtt, amikor az út váratlanul beszakadt, és a busz orral az árokba bukott, majd a járda egy része is beomlott, a gödörben pedig robbanás történt.

A balesetben megsérült 16 embert kórházba szállították, állapotuk stabil. A sérültek közül egy fiatal fiú segítségnyújtás közben esett maga is a gödörbe, írta a Thepaper.cn kínai hírportál.

A baleset okát vizsgálják, a további eltűntek – egyes sajtóértesülések szerint két, mások szerint négy ember – felkutatása pedig jelenleg is zajlik. A hatóságok csaknem 1000 embert és 30 járművet, valamint két földkotrót vezényeltek a helyszínre, írja az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport