Rendőrökkel fésülik át a szektás tömegsír környékét

2020.01.18. 16:35

A panamai vezetés rendőröket küld abba a félreeső őslakos faluba, aminek a közelében tömegsírt találtak a La Nueva Luz de Dios (Isten új fénye) nevű szekta birtokán, írja az AFP. A sírban hat gyerek és egy állapotos nő holttestét találták meg. A sebhelyek alapján brutálisan megverték őket.

A sírt egy nappal azután fedezték fel, hogy a rendőrök rajtaütöttek a szektán. Tizenöt fogvatartott embert, köztük kilenc gyereket és két terhes nőt kiszabadítottak, tíz szektatagot pedig őrizetbe vettek.

Alexis Munoz rendőrfőnök azt mondta, a fogvatartottakon ütések és égések nyomai voltak, valószínűleg agymosást akartak rajtuk végezni. A rendőrség szerint az áldozatokat megkínozták és feláldozták, és a tizenöt kiszabadított emberre is ez a sors várhatott volna, írja az AFP.

A helyi TVN-2-nek nyilatkozott egy férfi, aki azt állította, sikerült elszöknie a szektából. Azt mondta, látta, ahogy egy férfi a saját meztelenre vetkőztetett fiát verte egy bibliával és ököllel, majd pedig a nyakát szorongatva próbált kiűzni belőle egy démont. A szertartásokat egy olyan házban tartották, amit sűrű növényzet vett körül.

Az eset után kommandósok úton vannak Terronba, nagyjából 250 kilométerre Panamavárostól, jelentette be Enrique Martinez, a szomszédos Veraguas tartomány rendőrfőnöke.

A rendőrök szerint a helyieket terrorizálták a szekta tagjai. A helikopterrel érkező rendőrök rendszeres járőrözést folytatnak majd, és vizsgálják, hogy más szekták nem működtek-e a környéken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport