Kornélia
-1 °C
15 °C

Lelőttek három gázai fegyverest az izraeli katonák

2020.01.22. 09:25

Lelőttek Izraelben kedd éjjel három palesztin fegyverest, akik a Gázai övezetből hatoltak be az országba, jelentette be az izraeli hadsereg szóvivője. Az izraeliek szerint a három férfi robbanószerkezetet hajított az őket megközelítő katonákra, akik tüzet nyitottak rájuk, és mindhármukat megölték. Egyéb részletet nem közölt, így azt sem, hogy izraeli részről vannak-e veszteségek.

Az izraeli sajtóban arról is írtak, hogy a három támadó a Hamász szélsőséges szervezet tagja lehetett, és már négyszáz méterre behatoltak az országba a viharos időben, mire észrevették őket.

A gázai palesztin hatóságokat az izraeli hadsereg szokás szerint értesíti, ha izraeli területen palesztinok vesztik életüket. A gázaiak egyelőre nem reagáltak hivatalosan, de rendőrségi források szerint két behatoló 18 éves volt, harmadik társuk pedig 17, és egyikük sem tartozott szervezett fegyveres csoporthoz.

A kedd éjjeli halálos összecsapás az első volt tavaly november óta. Akkor az erőszak kétnapos fellángolásában 34 palesztin vesztette életét és tucatnyi izraeli megsebesült, írja az MTI.