Két gyerek meghalt, többen megsérültek Németországban egy iskolabusz balesetében

2020.01.23. 17:30 Módosítva: 2020.01.23. 17:53

Súlyos balesetet szenvedett csütörtök reggel egy iskolabusz a türingiai Eisenach közelében, két nyolcéves diák életét vesztette, öten súlyosan, tizenöten pedig könnyebben megsérültek, írja az MTI. A sofőr szintén megsérült, sokkos állapotba került. A diákok a berkai általános iskola második osztályának tanulói.

K EPA20200123361
Fotó: Filip Singer / MTI / EPA

Az előzetes vizsgálatok szerint nincs arra utaló jel, hogy a jármű műszaki hiba, vagy a sofőr hibája miatt szenvedett volna balesetet. A busz reggel megcsúszott a síkos macskaköveken, és hátrafelé legördült egy lejtőn, miközben többször átfordult tengelye körül, és végül az oldalán állt meg – közölte Günther Lierhammer, a türingiai rendőrség vezetője Gothában. Hozzátette: a gyerekek kimentéséhez a buszt meg kellett emelni.

Csütörtök reggel Felső-Bajorországban szintén balesetet szenvedett egy iskolabusz. Kilenc gyerek könnyebben, illetve közepesen megsérült, míg a sofőr súlyosan. A jármű eddig tisztázatlan okok miatt letért az útról Schnaitsee és Obing települések között, és egy fának ütközött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport