Öngyilkos lett egy férfi a szerb parlament lépcsőjén

2020.01.23. 20:59

Öngyilkosságot követett el egy középkorú férfi csütörtökön a szerb parlament lépcsőjén - közölte a belgrádi belügyminisztérium, írja az MTI.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Az ismeretlen férfi pisztollyal lőtte agyon magát, és még a helyszínen meghalt. Személyazonossága, illetve egyéb részletek a tett lehetséges hátteréről egyelőre nem ismertek. Ez már a második alkalom, hogy valaki önkezével vetett véget életének a belgrádi törvényhozás épülete előtt.

2002 áprilisában Vlajko Stojiljkovic volt belügyminiszter követett el ott öngyilkosságot, miután a parlament elfogadott egy törvényt, amely lehetővé tette a gyanúsítottak kiadását a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszéknek. Az egykori tárcavezető Slobodan Milosevic volt szerb és jugoszláv elnök egyik legelkötelezettebb híve volt, és Koszovóban albánok ellen elkövetett háborús bűncselekményekkel vádolták.

Milosevicet 2001 júniusában adták át a hágai bíróságnak. A volt szerb és jugoszláv elnök az ellene folyó eljárás során halt meg a törvényszék börtönében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport