Súlyos agysérülést szenvedtek az amerikai katonák az iráni rakétatámadásban

2020.01.24. 21:59

34 amerikai katonánál diagnosztizáltak súlyos agysérülést, miután rakétatámadás áldozatai voltak január elején, jelentette be a Pentagon szóvivője, Jonathan Hoffman.

A károkat mérik fel amerikai katonák és riporterek az iraki Anbárban mûködõ Ain al-Aszad légi támaszponton 2020. január 13-án.
A károkat mérik fel amerikai katonák és riporterek az iraki Anbárban mûködõ Ain al-Aszad légi támaszponton 2020. január 13-án.
Fotó: Kászim Abdul-Zahra / MTI

Tizenhét katona visszatért szolgálatba, közülük tizenhatot még Irakban láttak el. Kilenc sérültet Németországban kezelnek, illetve még nyolc katonát tovább küldtek a németektől az Egyesült Államokba. Ők nyolcan helyi idő szerint péntek reggel érkeztek haza, ahol a Walter Reed katonai kórházban ápolják őket, vagy a bázisuk kórházaiban, írja a CNN.

A Pentagon, valamint Donald Trump amerikai elnök korábban azt nyilatkozták, hogy senki sem sérült meg a január 8-i rakétatámadásban. Amikor a davosi gazdasági konferencián kérdezték erről, Trump elmondta, hogy semmi komoly sérülés nem történt, csak annyit hallott, hogy fáj a katonák feje. Az amerikai elnök még ezen a héten is azt nyilatkozta, hogy az agysérülés nem olyan komoly dolog, mint egy háborús sérülés.

Az amerikai hadsereg egy hete közölte azt először, hogy a támádásnak vannak sérültjei.  • Hírek
  • Lakáshitel