Erős földrengés rázta meg Törökországot, több ember meghalt

2020.01.24. 20:59 Módosítva: 2020.01.24. 22:22

Erős, 6,8-as fokozatú földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor (közép-európai idő szerint 18 óra 55 perckor) Délkelet-Törökországot. A rengés hipocentruma Elazig tartomány Sivrice körzetében, 6,75 kilométeres mélységben volt – közölte a török katasztrófavédelem alapján az MTI. Legkevesebb 14 ember meghalt, és 57 megsebesült.

Az isztambuli Kandilli megfigyelőállomás ennél valamivel mérsékeltebb, 6,5-ös erősségű rengésről számolt be, ami 4,8 kilométeres mélységből indult ki. A török katasztrófavédelem azóta már két, 5-ös fokozatúnál nagyobb utórengést rögzített, míg a Kandilli szerint a legerősebb utórengés 4,5-ös volt.

A lakók ijedtükben az utcára menekültek. A rengést a környező tartományokban: Diyarbakirban, Adiyamanban, Adanában, Hatayban, Osmaniyében, Tunceliben, Gaziantepben, Sanliurfában és Malatyában is érezni lehetett. A mentés megkezdődött.

Süleyman Soylu török belügyminiszter legutóbb azt mondta, hogy az incidensben négy ember vesztette életét, ketten Elazig, ketten pedig a szomszédos Malatya tartományban. Soylu előzőleg arról számolt be, hogy a sebesültek száma kettő, de az ő állapotukról később nem nyilatkozott. A belügyminiszter azt is közölte, hogy Sivrice településen 4-5 ház összeomlott, Elazig városában pedig tíz épületben keletkezett kár. Malatya tartomány Pütürge településén szintén néhány ház összeomlott, vagy súlyos kárt szenvedett.

Soylu jelezte azt is, hogy Elazig tartomány Maden településén egy 4 vagy 5 emeletes lakóház is összeomlott, és vannak, akik a romok alatt rekedtek. Egyelőre nem egyértelmű, hogy a két elazigi holttest onnan került elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport