Elemér
-1 °C
10 °C

Hatalmas robbanás rázta meg Észak-Houstont

2020.01.24. 13:35

Ablakok és ajtók törtek be Houston északi részén helyi idő szerint hajnali 4 óra körül, amikor robbanás történt egy épületben, írja a CNN. Arról egyelőre nincsen információ, hogy mi okozta a robbanást, aminek két halálos áldozata volt. A KPRC 2 News szerint akadt, aki arra ébredt, hogy potyog a fejére a vakolat, más arról számolt be, hogy az egész környék olyan

mint egy háborús övezet. Minden ablakot és garázsajtót betört a környéken, sőt, tetők és falak is sérültek.

Szemtanúk két, megsebesült embert láttak kisétálni a roncsok közül, illetve a Watson Grinding and Manufacturing vállalat tájékoztatása szerint a detonáció az ő épületükben történt, és valószínűleg propilén tartály robbanhatott fel, mondta a tulajdonos az Eyewitness Newsnak. A CNN azt írja: az első nagy detonációt több kisebb követte pár órán belül. A környéken az iskolák nem zárnak be, viszont a diákokat nem engedik ki a levegőminőség miatt.

frissítés: A helyi rendőrfőnök, Art Acevedo nyilatkozata szerint két halálos áldozata volt a robbanásnak. Egyelőre a rendőrségnek még nincsen arról bizonyítéka, hogy szándékos robbantás volt, de már nyomoznak az ügyben. Acevedo szerint hetekbe, hónapokba is telhet, mire megtudhatják, pontosan mi történt.