Lövöldözés volt Németországban, hatan meghaltak

2020-01-24T152703Z 739728082 RC2EME9ZYX0F RTRMADP 3 GERMANY-SHOO
2020.01.24. 14:30

Többen meghaltak és megsérültek, amikor egy férfi tüzet nyitott pénteken a németországi Rot am See-ben, értesült a Focus.de. Az illetékes aaleni rendőrkapitányság a lapnak megerősítette, hogy a feltételezett elkövetőt letartóztatták, további gyanúsítottak egyelőre nem merültek fel az ügyben.

A német rendőrség megerősítette, hogy hatan meghaltak, valamint ketten megsebesültek, egyikük közülük életveszélyesen. A 26 éves támadó a saját családjára, többek között a szüleire lőtt egy fogadóban és annak közvetlen környezetében. Három nő és három férfi vesztette életét, 36 és 69 év közöttiek, köztük az elkövető szülei, írja a Focus. Az áldozatok közül ketten az épületben, négyen pedig az épület mögött feküdt, amikor a rendőrség kiérkezett. 

A Focus tudósítása szerint a család egy szombati temetés miatt jött össze a fogadóban, aminek az épüete az áldozatok és az elkövető lakhelye is volt. A szülők elváltan éltek, az anya Freiburgból érkezett a temetésre. 

A rendőrség megerősítette, hogy az amúgy hivatalos fegyverviselési engedéllyel rendelkező elkövető nem volt korábban büntetett előéletű.

(Borítókép: Stringer / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport