Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Hatalmas gázrobbanást okozott egy teherautó balesete

2020.01.26. 07:07 Módosítva: 2020.01.26. 07:18
Peruban a vezetékes gázszállítás helyett a teherautókat preferálták. A mai választás előtt azonban hatalmas robbanás történt.

Nő az áldozatok száma és nagyon sok a sebesült abban a limai katasztrófában, amelyben egy elszabadult gázszállító teherautó okozott balesetet. A környék látképe rettenetes, a kiégett, fekete autók és a megsérült épületek jelzik: óriási lehetett a robbanás. A perui egészségügyi hatóságok legfrissebb adatai szerint tizenhárman vesztették életüket a szerencsétlenségben.

Az első adatok még csak két halálos áldozatról és negyvennyolcan sérültről szóltak. Daniel Koc Gonzalez egészségügyi illetékes elmondta, hogy hét kiskorú sérült meg a balesetben, négyük testfelületének 80-99 százaléka megégett. Ők válságos állapotban vannak.

A teherautó egy rámpáról gurult le egy limai utcában csütörtökön, aminek következtében megsérült egy szelep, a kiszivárgó gáz pedig lángba borította a járművet és húsz környező házat.

Rodolfo Yanez építésügyi miniszter beszámolt róla, hogy a megrongálódott otthonok közül 14-et harminc napon belül felújítanak, a maradék hatot pedig a következő három hónapban lerombolják és újjáépítik.

Peru korlátozza a lakossági és ipari felhasználók számára a gázvezetékeken keresztüli gázvételezést, az erőforrás elosztásánál pedig inkább a teherautókkal történő szállításra támaszkodik. A katasztrófa éppen a mai (január 26-i) perui kongresszusi választások előtt történt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek