Fél nap alatt újabb harminc halottja lett a kínai koronavírusnak

2020.01.27. 05:42 Módosítva: 2020.01.27. 08:21

Vasárnap estére már 80 halottja lett a kínai koronavírusnak, reggel ez a szám még 56 volt, írja az MTI.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint válságos állapotba estére 461 beteg került, reggel még 324 volt a számuk. Közben több mint megkétszereződött, már közel hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.

Thermométerrel ellenőrzik a testhőmérsékletet a Xizhimen mentróállomáson Pekingben 2020. január 27-én
Thermométerrel ellenőrzik a testhőmérsékletet a Xizhimen mentróállomáson Pekingben 2020. január 27-én
Fotó: Carlos Garcia Rawlins / Reuters

A járvány megfékezése miatt a holdújévi szünetet három nappal meghosszabbították.

A Külügyminisztérium vasárnap hat magyarról tudott, akik a lezárt Hupej tartományban vannak, mind egészségesek, és kapcsolatban vannak a pekingi magyar nagykövetséggel. A minisztérium hozzátette, nincs magyar koronavírusos beteg: sem Magyarországon, sem külföldön nincs tudomásuk magyar betegről, és olyan külföldiről sem tudnak, aki úgy tartózkodik Magyarországon, hogy korábban megbetegedett volna.

Itthon nincsenek ilyen megbetegedések, bár eddig két gyanús eset volt, de mindkettőnél kiderült, hogy nem a koronavírusról van szó. A Külügyminisztérium szerint amennyiben a vírus megjelenne Magyarországon, Budapesten és vidéken is megvannak azok az egészségügyi protokollok, amelyek szerint el kell járni.

Egy kint élő magyar azt mondta az RTL-nek, hogy Vuhan szellemvárossá változott, az emberek készleteket halmoznak fel. A franciákat kimenekítik onnan, és a csehek is ellenőrzik a reptereket. Közben az is kiderült, az orvosi maszkok nem segítik elkerülni a vírust.

A koronavírus eddig már négy kontinensen jelent meg. Az USA és Franciaország az állampolgárai evakuálását vagy részleges evakuálását tervezi a legfertőzöttebb régióból. A vírussal kapcsolatos összes hírünket  itt olvashatja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport