Átkutatták a szlovák újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt Kocner ingatlanjait

2020.01.30. 23:42

Több mint két tucat helyszínen tartott házkutatást csütörtökön a szlovák rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó különleges egysége - írja a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Lapinformációk szerint a házkutatások egy része a két évvel ezelőtti újságíró-gyilkosság megrendelésével is vádolt Marian Kocner nagyvállalkozó ingatlanjaiban zajlott.

A szlovák rendőrség különleges egységének (NAKA) "Újságíró" nevű munkacsoportja Pozsonyban, Besztercebányán és Dóvalon tartott házkutatásokat 16 lakásban és 9 más ingatlanban. A rendőrség arra való tekintettel, hogy az ügyben még nyomozás folyik, közelebbi információt nem lehet nyilvánosságra hozni.

A noviny.sk szlovák hírportál úgy tudja, hogy a házkutatások egy része Marián Kocner házában és cégeiben zajlott. A vizsgálati fogságban lévő Kocnert más, gazdasági bűnügyek mellett a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője ellen 2018 februárjában elkövetett bérgyilkosság megrendelésével vádolják.

A Markíza szlovák kereskedelmi televízió közlése szerint csütörtökön Dobroslav Trnka volt legfőbb ügyész házában is házkutatást tartottak. Trnkát két héttel ezelőtt vették őrizetbe és hivatali jogkörrel való visszaélés miatt kezdeményeztek ellene eljárást. Ám az ügyészség a felhozott vádakat megalapozatlannak találta és már másnap szabadlábra helyezte őt.

A NAKA egy nappal korábban, szerdán ugyancsak több házkutatást tartott köztük négy bíró és egy másik vállalkozó, Norbert Bödör lakásában. Utóbbit a szlovák sajtó többször összefüggésbe hozta Marián Kocnerrel.  • Hírek
  • Személyi kölcsön